Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Η διαπραγμάτευση αποδίδει


Η φωτογραφία είναι σημερινή

Η χειρόγραφη ταμπέλα αναρτήθηκε σε κατάστημα εστίασης  των Αθηνών.

Η ιδιωτική οικονομία προεξοφλεί τα επιτεύγματα της διαπραγμάτευσης.

Προφανώς οι εκφραστές του γραφειοκρατικού κονφορμισμού που διαχειρίζονται την οικονομία δεν έχουν πρόσβαση στα "χαμηλά" της οικονομίας.Εδώ και 190 χρόνια ο κρατικός κονφορμισμός μέσω ενός λαικοφανούς και εσχάτως αριστερόφωνου ρεπερτορίου απομυζά την παραγωγική Ελλάδα. Λόγω της κρατικής του απομόνωσης δεν έχει καν διερωτήματα για το γίγνεσθαι εκτός του μυωπικού τους ορίζοντα

Διαχειρίζονται με ασφάλεια το project τους : Να ονομάσουν ως νίκη μια συμφωνία που αναφέρεται σε μια οικονομία σοβαρά απομειωμένη  σε σχέση τον Ιανουάριο του 15.Το τέχνασμα τους είναι κλασσικό : σημασία έχουν οι προθέσεις και όχι τα αποτελέσματα

Το κυρίαρχο πλέγμα εξουσίας, αφού επέτυχε μέσω αυταρχισμού  το 9-14 ολοκληρώνει μέσω συναίνεσης την πτώση του βιωτικού επιπέδου των πιο αδύναμων. Το ενδιαφέρον είναι ότι ένα κομμάτι της ιστορικής αριστεράς συμμετέχει αφελώς στο σχέδιο. Η ιστορία του Ζαχαριάδη διδάσκει τι γίνεται όταν η αφέλεια οδηγεί σε ιστορικά σφάλματα.

.



 

1 σχόλιο:

  1. Έντυπη Έκδοση Ελευθεροτυπία, Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

    Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ ΘΕΤΕΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ
    Εργα με έκπτωση έως 75%

    Του ΑΡΓΥΡΗ ΔΕΜΕΡΤΖΗ

    Με εκπτώσεις-ρεκόρ, που κυμαίνονται από 55 έως και 75% επί των αρχικών προϋπολογισμών, ανατίθενται το τελευταίο διάστημα οι μελέτες κατασκευής μεγάλων υδραυλικών έργων και φραγμάτων σε Χαλκιδική, Πρέβεζα και Μεσσηνία, ενώ χτυπητό παράδειγμα αποτελεί και η χθεσινή επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών για την ανάθεση της μελέτης του φράγματος Τσικνιά, στη Λέσβο, σε μελετητικό σχήμα συνολικά 10 εταιρειών, με έκπτωση 58,36%.
    Σε δεινή θέση βρίσκεται ο κατασκευαστικός και μελετητικός κλάδος και ο ανταγωνισμός τους, τελευταία, φαίνεται όταν «κτυπούν» υδραυλικά έργα Δηλαδή επί προϋπολογισμού 3.305.499,16 ευρώ η προσφορά ανήλθε σε 1.376.310,00 ευρώ. Τεχνικοί παράγοντες αναφέρουν προς την «Ε» ότι οι υπερβολικές εκπτώσεις αφ' ενός μεν προδίδουν τη δεινή οικονομική θέση στην οποία έχει περιέλθει ο κατασκευαστικός και μελετητικός κλάδος, με αποτέλεσμα να επικρατεί μεταξύ των εταιρειών ανταγωνισμός χωρίς όρια, αφ' ετέρου δε προκαλούνται εύλογα ερωτήματα κατά πόσο επηρεάζουν την ποιότητα και πληρότητα των μελετών και εν συνεχεία των έργων.
    [....]

    http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=

    Αφωτιστος Φιλελλην

    ΥΓ Οι μελετητες και εργοληπτες ειμαστε πρωτοποροι. 3 χρονια πριν διναμε εκπτωσεις εως 80%

    ΑπάντησηΔιαγραφή