Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Πολιτικός μυστικισμός εν δράσει


 
 
Παρότι η συμφωνία μάλλον διασώζει την οικονομική κατάσταση με απίθανες απώλειες, εν τούτοις μας εισάγει σε μια περιοχή πολιτικού μυστικισμού

Ο αριστερόφωνος κομφορμισμός ανερυθρίαστα αποσύρεται από το στοιχειώδες πεδίο των ιδεών. Αντί να δεχθεί την κατάρρευση των αναλύσεων του για την άμεση επιμόλυνση των χρηματοοικονομικών αγορών από το ελληνικό veto  εδραιώνει την από καιρό αναμενόμενη (εδώ, εδώ )  συμφωνία στον πιο χυδαίο εμπειρισμό. Έπρεπε να διαλυθεί το σύμπαν , δηλαδή να το «δει με τα μάτια» του ,για να αποδεχθεί μια ήττα στο πεδίο των αναλύσεων την οποία δεν έχει καν το σθένος να αποδεχθεί. Ακόμα χειρότερα  αναδεικνύεται η σωματική κόπωση ως στοιχείο ανδρείας ενός σαραντάρη. Καθώς η κρίσιμη μάζα του αριστερόφωνου κομφορμισμού προέρχεται από την ανάλαφρη ραστώνη του ελληνικού κράτους , προφανώς αποτελεί στοιχείο έκπληξης μια μακρόχρονη συνεδρίαση η τα συνεχή ταξίδια. Και που να ήξεραν οι τύποι πως η εξαντλητική εργασία είναι το συνεχές και όχι η εξαίρεση για τους εργαζόμενους της χώρας.

Η αναμενόμενη νέα μεταπολίτευση μπορεί να αναμένει ακόμα μια γενιά. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις αναδεικνύουν ως ανερχόμενη δύναμη το απόλυτο κόμμα της μεταπολίτευσης: την « ’Ένωση Κεντρώων»

5 σχόλια:

  1. Ισχυρό προβάδισμα 22,9 μονάδων ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ - Μπαίνει στη Βουλή ο Βασίλης Λεβέντης
    HuffPost Greece | Newsroom
    Δημοσιεύθηκε: 11/07/2015 1:38 μμ EEST Ενημερώθηκε: 11/07/2015 1:38 μμ EEST KALPES
    Κοινοποίηση
    Ισχυρό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας καταγράφεται στη νέα μέτρηση της Metron Analysis που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Παραπολιτικά». Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης στη Βουλή μπαίνει και η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη.

    Ειδικότερα στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 19,4 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της ΝΔ και σύμφωνα με την μέτρηση, αν είχαμε την επόμενη Κυριακή εκλογές, το 38,5% των ερωτηθέντων θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ, το 19,1% Νέα Δημοκρατία, το 5,3% Ποτάμι, το 4,3% Χρυσή Αυγή, το 4,2% ΠΑΣΟΚ και το 3,8% ΚΚΕ. Οι ΑΝΕΛ εμφανίζονται με 2,7% ενώ 3,5% θα ψήφιζε Ένωση Κεντρώων και το ΚΙΔΗΣΟ ΤΟ 1,3%.

    Ποιοι ψηφίζουν Λεβέντη

    Την έκπληξη κάνει ο Βασίλης Λεβέντης. Στην πρόθεση όπως φαίνεται συγκεντρώνει ένα 3,5% και στην εκτίμηση ψήφου 4,2%. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης την Ένωση Κεντρώων επιλέγει το 1,5% των ψηφοφόρων της ΝΔ και το 5% των ψηφοφόρων του Ποταμιού με ένα μεγάλο ποσοστό (19,5%) των νέων ηλικίας 18 έως 34 να το προτιμούν σε σχέση με άλλα κόμματα......."

    http://www.huffingtonpost.gr/2015/07/11/politiki-dimoskopisi_n_7775296.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γράφει ο Καιρός : Το νέο τοπιο
    Ιουλίου 14, 2015 in σχολιαστής
    Κείμενο που αξίζει να διαβαστεί

    Γιωργος Παπαδοπουλος Τετραδης (Καιρός Ελευθεροτυπίας), αντιγραφή απο το f/b

    Το νέο τοπιο
    [....]
    Αλλα,αυτό δεν μπορει να γινει με μια κρατικολαγνεια,που αγνοει ότι οι 2.000.000 ανεργοι είναι του ιδιωτικου τομεα και ότι οι 700.000 των δημοσιων και δημοτικων υπαλληλων δεν πρεπει να παραμεινουν απλως παροντες στις θεσεις τους.Αλλα,να μετατραπουν ΟΛΟΙ σε εργαζομενους υπηρετες του λαου.Οχι το αναποδο που συμβαινει ως σημερα. Με λιγες ηρωικες εξαιρεσεις,πιο μαζικες στα νοσοκομεια και τα σχολεια.Με ποια κοινοβουλευτικη πλειοψηφια θα γινει,ομως , αυτο;
    [....]
    Κατι θετικο;

    Υπαρχει κατι θετικο σε ολη αυτή την εξελιξη, οσο κι αν αυτό ακουγεται περιεργο.

    Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ειχε ανατρεψει την κυβερνηση Σαμαρα-Βενιζελου και την αφηνε να κανει ολη τη «βρωμικη δουλεια»,θα κερδιζε σιγουρα και με μεγαλα ποσοστα τις εκλογες που ειχαν προταθει για φετος το Φθινοπωρο.Και τοτε,με καλυτερα τα οικονομικα στο ταμειο, αλλα,με ζωντανες στις υποχρεωσεις αποπληρωμης δανειων μεχρι το 2016 και διατηρησης συγκεκριμενων πλεονασματων στον κρατικο προϋπολογισμο και με το ιδιο στελεχειακο δυναμικο και οικονομικο επιτελειο θα οδηγουσε τη χωρα παλι στον τοιχο. Με ακομα χειροτερες επιπτωσεις για το λαο.
    Ακουω διαφορους που μυξοκλαινε,ότι εγινε πραξικοπημα κατά της Ελλαδας και ότι η συμπεριφορα των δηθεν εταιρων είναι κακουργηματικη σε βαρος μιας χωρας και μιας αριστερης κυβερνησης. Μωρ τι μας λες! Κι εμεις που νομιζαμε ότι ολοι αυτοι είναι αγαθοι γιγαντες που θελουν το καλο του ελληνικου λαου, που δεν τους ενδιαφερει μονο το χρημα, που είναι πανω από ιδεολογικες διαφορές και που περιμεναν τις ελληνικες κυβερνησεις με ανοιχτες αγκάλες για να τις δωσουν λεφτα τζαμπα. Πολύ περισσοτερο μια αριστερη κυβερνηση.

    Ολοι αυτοι ,που μυξοκλαινε προφανως δεν ξερουν ότι στη διεθνη πολιτικη το «μαμα με δερνουν» ουτε περναει ουτε μπορει να σε σωσει καμια μαμα. Τα κρατη λειτουργουν και καταλαβαινουν μονο από μια γλωσσα: Τη γλωσσα της ισχυος. Επομενως, μονο χτιζοντας μια τετοια νοοτροπια πολιτικης και προσωπικοτητας μπορεις να σταθεις και να καταλαβεις τι γινεται γυρω σου και τι πρεπει να κανεις.


    Η ωρα της ενηλικιωσης,για πολιτικους και λαο ηρθε. Όπως παντα με βιαιο τροπο. Ας γινει τουλαχιστον. Οχι οπως προσβλητικα την ξεστομισε το σαρακι των λαων,η Λαγκαρντ.Αλλα, για το λαο και την πατριδα.

    Όπως λεει και η ελληνικη γραμματεια «ουδεν κακον αμιγες καλου»"

    https://panosz.wordpress.com/2015/07/14/sxoliasths-kairos-1-2/#more-71651

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΦ
    Σωστά ο Λεβέντης επελαύνει
    Οσο για τον Τετράδη είναι ο μοναδικός που εντίμως ανεγνώρισε το λάθος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κατά την εποχή Κοσκωτά, και αφού είχε προετοιμασθεί κατάλληλα το έδαφος, με ανάλογη πορεία, αρκετοί συνδικαλιστές του ΚΚΕ, ξέχασαν αυτά που υποστήριζαν μονολιθικά τόσα χρόνια (έτσι ξαφνικά, χωρίς καμιά εξήγηση ή συγνώμην στους φίλους τους και στους πρώην –υποτελείς σ’ αυτούς – συντρόφους τους) και έγιναν σκληροί μετα-γιάπις δηλ. μεταμοντέρνοι νεοφιλελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρηματίες (ιδιαίτερα εργολήπτες και προμηθευτές) χρησιμοποιώντας αρχικά τις κομματικές τους γνωριμίες σε Δήμους και Συνεταιρισμούς (που στη συνέχεια ταχύτατα έγινα υπερκομματικές) και τις γνώσεις για χειρισμό ανθρώπων, την εποχή του ‘’βρώμικου 1989’’. Απ’ όσα έγιναν γνωστά, μόνον ένας καλλιτέχνης * ζήτησε δημόσια συγνώμην στους φίλους του και στους πρώην συντρόφους του γι΄ αυτά που υποστήριζε τόσα χρόνια.
    Έτσι λοιπόν η εικοσιπενταετία 1985-2009 είναι η περίοδος του σκληρού ελληνικού καπιταλισμού (με ‘’προοδευτικό’’ πρόσωπο εκτός των περιόδων 1990-1993 και 2004-2009) βαλκανικού τύπου, που βασίζεται στην μετριο/αναξιο-κρατία και στην γενικευμένη μικρή, μεσαία και μεγάλη διαφθορά της κοινωνίας μας (από τον κλητήρα τράπεζας που θέλει 50.000 δρχ. για να αλλάξει την σειρά λήψης στεγαστικού δανείου, την μεσαία σε επίπεδο διευθυντή, δημάρχου, νομάρχη ή περιφερειάρχη για μελέτες , έργα και προμήθειες έως και μεγάλη … όσο ψηλά και αν βρίσκεται)

    Επομένως αρκετοί συνδικαλιστές του ΚΚΕ (αφού πέρασαν από τον ΣΥΝ) κάνοντας ύστερη ‘’κριτική υποστήριξη’’ στο ΠΑΣΟΚ, στη συνέχεια συνεργάσθηκαν με το καθεστώς ΠΑΣΟΚ μετά το 1993, αποκομίζοντας διάφορα οικονομικά οφέλη, ενώ στη συνέχεια εντάχθηκαν κομματικά.


    *Δημητρης Μαυρικος στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή