Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

To Party ήταν ταινία φίλε μου.









Φαίνεται πως εκτός από την περιπλοκή και τα διαφαινόμενα αινίγματα της μεγάλης πολιτικής , κάτι δεν πάει καθόλου καλά στα λεγόμενα θέματα «καθημερινότητας».
Από σημερινή ανταλλαγή απόψεων με φίλο καθηγητή σε φροντιστήριο και φίλη λογίστρια :
Καθηγητής:
Σύμφωνα με την κυβέρνηση, τα φροντιστήρια κρατικοποιούνται .Θα κάνουν μαθήματα όπως και όποτε ορίζει η κυβέρνηση!
Προφανώς για να προστατεύσει καθηγητές φροντιστηρίων που υπόκεινται σε απαράδεκτους εκβιασμούς και εξευτελιστικές αμοιβές, καταφεύγει σε πολλαπλούς ελέγχους και περιορισμούς .
Ας πούμε αν σε ένα Super Market υπάρχει αδήλωτη εργασία, επιβάλλεις ευλογοφανείς αυστηρούς υγειονομικούς ελέγχους και στέλνεις το Σδοε με τον μήνα , έτσι για να αυξήσεις το κόστος λειτουργίας και να τα κλείσεις τελικά
Λογίστρια
Το λεγόμενο επίδομα ενοικίου μετατρέπεται σε μεγαλοπρεπή μηχανή παραγωγής εικονικών εισοδημάτων
Ο εκμισθωτής μιας οικίας σε μια τετραμελή οικογένεια με ετήσιο εισόδημα 4800 ευρώ κατά 99 % δεν το έχει δηλώσει. Καθώς η υπουργός ξέρει την οικονομική δυσπραγία μόνο από τις ομιλίες της Λεωνίδου δεν ξέρει πως ένας τέτοιος εκμισθωτής οικονομικά και πολιτιστικά ανήκει στην κατηγορία της φτώχειας. Δεν έχει κανένα κίνητρο να το δηλώσει για να φορολογηθεί
Ήδη λογιστικά γραφεία οργανώνουν την ακόλουθη ντρίμπλα.
Βρίσκουν εκμισθωτές με ξενοίκιαστα σπίτια και μισθωτές που πληρώνουν μαύρα. Με αντίτιμο εφ’ άπαξ 500 -1000 Ευρώ, καταγράφουν τα στοιχεία τους στην μερίδα του εκμισθωτή, ο οποίος θα καρπώνεται τα 220 ευρώ μηνιαίως. Δίνεις το πεντακοσάρικο και εισπράττεις  δυόμισι σε ένα χρόνο!  
Αμάν  κάτι δεν πάει καλά , καθόλου καλά!

Ξέρεις και ο Peter Sellers ήταν καλός και ηθικός ανάμεσα σε εκτραχηλισμένους του Hollywood, αλλά κατέστρεφε μόνο στην ταινία. Προσοχή φίλε κυκλοφορούν πραγματικοί άνθρωποι.
Το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου αναφέρει:
“Φροντιστήρια, Κέντρα Ξένων Γλωσσών, Ιδιωτικά Σχολεία (Πολυνομοσχέδιο)
Ρυθμίζονται για πρώτη φορά ζητήματα εκπαιδευτικού περιεχομένου και ωραρίου των Φροντιστηρίων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των Κέντρων Ξένων Γλωσσών. Καθορίζονται το ωράριο, οι αργίες και ο έλεγχος των αναλυτικών προγραμμάτων των Φροντιστηρίων και των Κέντρων Ξένων Γλωσσών, καταργούνται τα εσωτερικά φροντιστήρια σε ιδιωτικά σχολεία και δίδεται η δυνατότητα στα αντίστοιχα όργανα εκπαιδευτικών και ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων να προχωρούν σε υπογραφή συλλογικών συμβάσεων με καλύτερους όρους εργασίας (μισθολογικούς, θεσμικούς) κατά τα ισχύοντα”


Άρθρο 02 – Επίδομα ενοικίου για την εξασφάλιση στέγης
1.     Χορηγείται επίδομα ενοικίου σε έως 30.000 νοικοκυριά που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και δεν έχουν δυνατότητα στέγασης σε ιδιόκτητο ακίνητο εντός του δήμου της κύριας κατοικίας τους.
2.    
2. Η παροχή αυτή αφορά νέες μισθώσεις ή ανανεώσεις υφιστάμενων μισθώσεων με νέους όρους που συνάπτονται μετά την έναρξη ισχύος του παρόντος και θα χορηγείται απευθείας στον εκμισθωτή του μισθίου ακινήτου. Η παροχή χορηγείται για το έτος 2015 και δύναται να ανανεωθεί για το έτος 2016, εφόσον συντρέχουν οι προβλεπόμενες στο παρόν άρθρο προϋποθέσεις.
3. Το παρεχόμενο επίδομα ενοικίου δεν υπερβαίνει μηνιαίως τα εβδομήντα (70) ευρώ ανά άτομο και τα διακόσια είκοσι (220) ευρώ ανά πολυμελή οικογένεια, συμπεριλαμβανομένου του προβλεπομένου ΦΠΑ.
4. Για τη χορήγηση του επιδόματος του παρόντος άρθρου απαιτείται η προβλεπόμενη από τις οικείες διατάξεις του νόμου δήλωση και αποδοχή του μισθωτηρίου συμβολαίου καθώς και η φορολογική ενημερότητα των εκμισθωτών.
5. Το ποσό της επιδότησης ενοικίου είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο, δεν υπόκειται σε οιουδήποτε είδους κρατήσεις, δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για τη καταβολή του ΕΚΑΣ ή άλλης παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα. Το ποσό της επιδότησης μπορεί να συμψηφίζεται με βεβαιωμένες και ρυθμισμένες οφειλές προς το Δημόσιο και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς.


8 σχόλια:

  1. Που να δεις και να ακούσεις αυτά που ακούμε εμείς, καθημερινά, στα υπουργεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μανώλη
    Υπομονή ο Pink Panther πάντα κερδίζει στο τέλος ( στις ταινίες....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τραγική η επιβεβαίωσή μας για τις δεκαπενθήμερες αργίες του Πάσχα και των Χριστουγέννων . Πάνω στη σύγχυση δεν διάβασα προσεκτικά και το Ποτέ την Κυριακή ! Πολλοί ενοχλήθηκαν όταν αποκαλούσα πολιτικά ηλίθιο τον αναπληρωτή της Παιδείας , ο οποίος υιοθέτησε με ακρισία τις προτάσεις μιας περιθωριακής ομάδας που καμία σχέση δεν έχει με το λαϊκό και οργανωμένο Φροντιστήριο . Τι σημαίνει το Ποτέ την Κυριακή ; Την απόλυτη πριμοδότηση της ιδιαίτερης παραπαιδείας . Προσέξτε μάλιστα τη διατύπωση … “Αργία των Φροντιστηρίων” , που σημαίνει τελικά ότι απαγορεύεται κάθε εκπαιδευτική λειτουργία, όπως για παράδειγμα τα διαγωνίσματα . Ο ίδιος ο Αναπληρωτής όμως δεν ανησυχεί για το Φαινόμενο της Παραπαιδείας ούτε για τη βρωμιά του Ελληνικού Σχολείου. Τον απασχολεί μόνον ο περιορισμός της κοινωνικής απήχησης του Φροντιστηρίου . Συμπλεγματικός απέναντι στο οργανωμένο Φροντιστήριο . Ο ίδιος άλλωστε φρόντισε να «ψωνίσει» για τα παιδιά του από το μαύρο καλάθι των ιδιαιτέρων … Το Ελληνικό Φροντιστήριο μοιάζει Ανοχύρωτο μπροστά στην επέλαση των τελευταίων κρατιστών … Με παρόμοιες πρακτικές το πολιτικό τους μέλλον είναι όμως προδιαγεγραμμένο … Σκέφτομαι την άμεση εφαρμογή του νόμου … Τη Δευτέρα 25 Μαΐου οι μαθητές μας θα διαγωνιστούν Πανελλαδικά στα Αρχαία Ελληνικά και τα Μαθηματικά … Τα επαναληπτικά μαθήματα της Κυριακής θα είναι προφανώς παράνομα … Μόνο τα ιδιαίτερα θα επιτρέπονται … Ελπίζω αυτές οι τραγικές διατυπώσεις που είναι ενάντια στην Ελευθερία της Εκπαίδευσης να καταπέσουν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο … Όσοι τραγικοί επιχαίρουν για την απαγόρευση των φροντιστηρίων στα ιδιωτικά σχολεία διαπράττουν πολιτικό ολίσθημα … Καμία μορφή διδασκαλίας δεν μπορεί να απαγορεύεται όταν υπηρετεί παιδαγωγικές αξίες και εκπληρώνει τους κανόνες της συνεργατικής νομιμότητας … Στις επόμενες ώρες και μέρες η Ιδιωτική Παιδεία θα πρέπει να αρθρώσει Ενιαίο Λόγο … Στην αποψινή γενική συνέλευση θα απαριθμήσω μερικές αναγκαίες πρωτοβουλίες … Επικεντρώνω την κριτική μου σε ένα μόνο πρόσωπο το οποίο έχει την ακέραια πολιτική ευθύνη και οφείλει να συμπεριφέρεται με δημοκρατικό τρόπο όταν φέρνει τόσο σημαντικές απαγορεύσεις … Ο κ. Κουράκης όμως ενσαρκώνει με απόλυτο και σταλινικό τρόπο αυτό το οποίο ο Γιάννης Πανούσης χαρακτήρισε ως «Αριστερά του Τίποτα» … Ούτε καν της ελάχιστης δημοκρατικής ευαισθησίας … Με αναρίθμητα παραδείγματα από το Παγκόσμιο Φροντιστήριο τέτοιες απαγορεύσεις θα καταλήξουν στο καλάθι των αχρήστων ως πολιτικά τοξικά σκουπίδια … Το “Ποτέ την Κυριακή” για τα Φροντιστήρια δεν ισχύει για τη Χαρούμενη Ιερόδουλη της Ιδιαίτερης Παραπαιδείας που μπορεί να επιλέγει τους Πελάτες της και την Κυριακή . Η πληροφορία ότι ο κ. Κουράκης θα προτείνει “βραχιολάκι” για τους κάθε λογής “ιδιαιτεράδες” ελέγχεται ως ανακριβής …

    http://www.hagitegas.gr/2015/04/%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%AD-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CF%86%CF%81%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%B1/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καταπληκτικό!
    Όλα τα φροντιστήρια που θα κάνουν δεχθούν μαθητές μια μέρα πριν τις εξετάσεις της 25 Μαίου είναι παράνομα.......
    Κάτι δεν πάει καλά με τον Pink Panther

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 1. Επαγγελματα

    Αριστερος, ετσι γενικα

    Δεξια δικηγορος βουλευτης που "πενεται" (δηλωσε στο ποθεν εσχες 9.000 ευρω το 2009 )

    Παιδαγωγος, ετσι γενικα δεξια , πασοκα και αριστερα.

    Ανεργος με μαυρα εισοδηματα.

    Μισθωτης παραλιων


    2. Σπουδες


    Αν εχεις δικτυωμενη οικογενεια δεν εχει καμμια σημασια τι θα σπουδασεις.

    Για τους υπολοιπους που δινουν εισαγωγικες, ας γνωριζουν οτι οι μισοι θα μεταναστευσουν.

    Αφωτιστος Φιλελλην



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν διάβασα τα νεα , ο μισθωτής παραλιών εξαφανίζεται σιγά σιγά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οχι, περιμενουμνε μια εικοσιεξαρα (εκατομμυρια), απλως οι ΟΤΑ θα παιρνουν το 30% των ακαθαριστων εσοδων.

    https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A9%CE%9835%CE%97-%CE%948%CE%9F?inline=true

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λαθος καταλαβα. Το Δημοσιο εχει ωραια παραθαλασσια οικοπεδα και τα εκμισθωνει στους ΟΤΑ ή σε ιδιωτες.
    Αρα ισχυει το Επαγγελλμα εκμισθωτης (σκι για το Δημοσιο)

    ΥΓ "Άρθρο 6
    Αντάλλαγμα
    Η παραχώρηση του άρθρου 1 γίνεται έναντι ανταλλάγματος το οποίο ορίζεται σε
    ποσοστό 30% επί των ακαθαρίστων εσόδων που πραγματοποιεί ο οικείος φορέας του
    ίδιου άρθρου από την άσκηση των δραστηριοτήτων ..... στους κοινόχρηστους χώρους.
    Για το σκοπό είσπραξης του ανταλλάγματος στην περίπτωση που οι ίδιοι οι ΟΤΑ Α’
    βαθμού χρησιμοποιούν τους κοινόχρηστους χώρους, κοινοποιούν τους απολογισμούς
    τους εντός ενός μηνός από την έγκρισή τους στo Αυτοτελές Γραφείο Δημόσιας
    Περιουσίας../..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή