Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Η αποστολή της τελείωσε , μπορεί να πάει στα τσακίδια;







Τα δύο διακριτά ρεύματα της συγκυρίας συγκρούονται.

Dimarodrasis Encefalicus  εναντίον Syrizanexartisia Vulimicus (πηγή)

Η συναισθηματική βουλησιαρχία έπαιξε τα «ρέστα» της Ελλάδας σε δυο μέρες. Με την ανακήρυξη του δημοψηφίσματος  ουσιαστικά  μετέτρεψε την λιτότητα από οικονομικό βάρος σε αξιοπρέπεια της ουράς. Η εβδομάδα χωρίς τράπεζες είναι η πρώτη εβδομάδα ενός μακρόχρονου «λιτού βίου».Δεν υπάρχει επιστροφή μην το ψάχνουμε. Από την λιτότητα των Ματ, βρεθήκαμε στη συμπονετική λιτότητα των 60 εύρω.Η ηθικοπλαστική αποστολή της βουλησιαρχίας να εμπεδώσει το ύφος του "λιτού βίου" επέτυχε. Κάποιοι εντός της βουλησιαρχίας πιστεύουν πως το ήθος αυτό ταιριάζει με δραχμές και  το παλεύουν.

Μετά από αυτήν την υπηρεσία  δεν μπορεί να πάει στα τσακίδια; 'Αλλωστε η αποστολή να εσωτερικεύσουμε τον "λιτό βίο" εξετελέσθη.   

10 σχόλια:

  1. Ενδογενής Παραγωγική Ανασυγκρότηση
    Η ελληνική κρίση δεν θα ξεπεραστεί, εάν η χώρα δεν ξαναβρεί τη παραγωγική της δύναμη

    Απο «το Τμήμα Βιομηχανίας του ΣΥΡΙΖΑ στο διαδίκτυο»

    Ναι υπαρχει και αυτο το πολυ περιθωριακο μπλογκ των αθεραπευτα ρομαντικων αριστερων φιλων παραγωγων, που δεν διοριζουν τον φιλο τους , τον κολλητο τους,… οι οποιοι συζητουν για αλλα πραγματα !!!

    Σκοπός του είναι να συγκεντρώσει τον προβληματισμό και τις προτάσεις για τη χάραξη μιας νέας εθνικής παραγωγικής στρατηγικής

    Μικρο δειγμα γραφης

    «Περί «Αριστεράς και Παραγωγικής Ανασυγκρότησης» ή αλλιώς «Βάζοντας λάδι και ρίγανη στη φέτα». Του Ανδρέα Κυράνη και Αλέξανδρου Οικονομίδη*

    Θέλοντας και μη, αργά ή γρήγορα, η κεντρική πολιτική σκηνή θα προσγειωθεί από το ζήτημα της διαπραγμάτευσης του χρέους στην σκληρή πραγματικότητα που το γεννά και το αναπαραγάγει εις το διηνεκές.

    Τότε θα μπουν στο τραπέζι, οι αληθινές κόκκινες διαχωριστικές γραμμές που διχάζουν τον κορμό της ελληνικής κοινωνίας, αποτρέποντας την όποια δυνατότητα της να συγκροτήσει ένα εναλλακτικό όραμα, προκειμένου να σταθεί στ αλήθεια στα δικά της πόδια. Τότε, ή θα τις συναισθανθούμε προκειμένου να τις υπερβούμε, ή θα χωθούμε ακόμη βαθύτερα σε μια δύνη που οδηγεί στον ιστορικό μας αφανισμό, με «νεωτερικό» άλλοθι την προσαρμογή μας στην υποτίθεται «ουδέτερη» πολιτικά και εθνικά, παγκόσμια επιστημονική και τεχνολογική επανάσταση.

    Η Δύση σήμερα αναγάγει το οικολογικό πρόβλημα του πλανήτη, σε κερδοσκοπική ατμομηχανή ενός εναλλακτικού «αναπτυξιακού» μοντέλου. Η μόνη παραγωγική πρόταση της Ευρώπης, η Ευρώπη 2020, εκεί και μόνο εκεί εδράζεται όταν κατά βάθος συνιστά ένα «ειρηνικό» υπερόπλο, στην διεθνή γεωπολιτική σκακιέρα της συγκυρίας.

    Το παραγωγικό μας πρόβλημα όμως είναι ζήτημα βαθειά πολιτικό, ζήτημα γέννησης γνώσης που προϋποθέτει λαϊκή συμμετοχή, και όχι διαχείρισης υφιστάμενης πληροφορίας. Υπερβαίνει δηλαδή τον εργαλειακό ορθολογισμό μιας στείρας δυτικής νεωτερικότητας που δυστυχώς συνιστά και τον απώτερο γεννήτορα μιας στερεότυπης αριστερής προσέγγισης.

    Όταν τα πραγματικά προβλήματα «επιλύονται» πολεμώντας φαντάσματα, τότε, τα περί «αριστεράς» καρυκεύματα, πράγματι, δεν συνιστούν πάρα «το λάδι και την ρίγανη» στη φέτα.

    Ποιες είναι όμως αλήθεια οι κόκκινες γραμμές που διχάζουν το λαϊκό σώμα αυτού του τόπου;
    Ποιο πρόβλημα αντανακλάται στο φαινόμενο της τεράστιας ανεργίας που καλείται να επιλύσει η παραγωγική μας συγκρότηση, με όρους όχι ιδεοληψιών αλλά πραγματικής ωφέλειας της ελληνικής κοινωνίας;
    Πως αντιμετωπίζεται αυτό το πρόβλημα με όρους αυτοεκτίμησης και αξιοπρέπειας;
    Είναι άραγε ζήτημα «απασχόλησης» και τι πραγματικά σημαίνει αυτό το τελευταίο;

    […..]

    http://endogenis.blogspot.gr/2015/03/blog-post_19.html#comment-form

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι λοιπόν ακριβώς αυτό. Το μεταμοντερνικό των αναλύσεων, όταν ακουστεί ο πόλεμος όχι όταν γίνει, σαλπίζει υποχώρηση. Θυμίζει τα συριακά στρατεύματα γύρω από την Παλμύρα, που πριν φθάσουν οι ISIS την έκαναν. Επί της ουσίας, υπάρχει πάντα η συγχώρεση της αφέλειας. Διότι συγγνωστή αφέλεια καταλογίζω σε όσους, εδώ και πέντε χρόνια, και με άριστη γνώση των παραγωγικών δεδομένων, θεωρούσαν και επιχειρηματολογούσαν ή πίστευαν σε κάτι διαφορετικό. Βέβαια, ο διάβολος δεν συγχωρεί. Σου κάνει την παρούσα δυστυχία πάντα προτιμότερη από την επόμενη, αενάως. Ο δρόμος προς την κόλαση. Ας έχω εγώ 300 ευρώ, να μην περιμένω σε ουρές, και δε γαμιέται για όλα τα άλλα. Όντως παίζεις τα ρέστα σου. Δεν υπάρχει ιστορική νομοτέλεια, με τέτοια μυαλά και κότσια, παρά να εξαφανιστείς. Γιατί οι άλλοι ήταν χειρότεροι [πηγή: http://democracycrisis.com/2010-03-30-10-54-15/3328-2015-06-30-20-03-08]. Eυχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οποιοσδήποτε ευφυής βλάκας μπορεί να κάνει τα πράγματα μεγαλύτερα, πιο περίπλοκα, πιο βίαια. Χρειάζεται το άγγιγμα της μεγαλοφυΐας -και πολύ θάρρος- για να κινηθούμε προς την αντίθετη κατεύθυνση.

    Albert Einstein

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βαζω στοιχημα οτι σε 5 ετη, αφου υποστουμε ατομικη πτωχευση θα αναγκασθουμε να γινουμε πολυ πιο παραγωγικοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΦ
      Νομίζω πως ξέρεις 'οτι η κομβική ημεροιμηνία είναι 1/7/2015.Τελεώσαμε ήδη.. Το δημοψήφισμα είναι απάτη γιατί πλεον ΝΑΙ η ΟΧΙ έχουν το ίδιο αποτέλεσμα: συμπονετικό μνημόνιο ή δραχμή ή αντιδραστικό μνημόνιο δανεισττων
      Επομένως
      1.-Προσπερνω ως ανέκδοτο προβληματισμούς εντός Co Co Chanel για βιομηχανική ανασυγκρότηση. Πρόκειται για εκφωνήσεις όπως οι ψαλμωδίες ρουτίνας: κανένας δεν τις ακούει το λένε
      2.-Σε βλέπω αισιόδοξο . Πενταετία....χλωμό

      Διαγραφή
    2. @Hypothesis


      Εγραψα "Βαζω στοιχημα οτι σε 5 ετη, αφου υποστουμε ατομικη πτωχευση θα αναγκασθουμε να γινουμε πολυ πιο παραγωγικοι."

      Ειμαι αισιοδοξος, με ορισμενες προϋποθεσεις. Μια δευτερη πενταετια με πολυ χαμηλα εισοδηματα αρκει για να σπασει το συνδρομο του "πριγκηπα χωρις πριγκηπατο" για καθε πικραμενο νεοελληνα της ζωης. Αυτον που ηθελε (εστω και φαντασιακα) πενταστερο ξενοδοχειο , διμετρη γκομενα, φεραρι εστω και σε Μινιατούρες αυτοκινήτων *, μπλουζακι, καπελο, Μυκονο και Σαντορινη. Οπως στις φαβελες του Ριο, οι πιτσιρικες βλεπουν σαπουνοπερες και θελουν να γινουν μοντελες για να ξεφυγουν ενω τα πιτσιρικια θελουν να γινουν Ροναλντο, Ρονλντινιο,...

      ΥΓ To δεύτερο Ferrari Shop στη χώρα μας είναι γεγονός! Πρόκειται για το «αδερφάκι» του πρώτου, που βρίσκεται στην Κολοκοτρώνη 3-5 & Βουλής, στο κέντρο της Αθήνας. Το νέο Ferrari Shop, άνοιξε στο...

      To δεύτερο Ferrari Shop στη χώρα μας είναι γεγονός! Πρόκειται για το «αδερφάκι» του πρώτου, που βρίσκεται στην Κολοκοτρώνη 3-5 & Βουλής, στο κέντρο της Αθήνας.
      Το νέο Ferrari Shop, άνοιξε στο ισόγειο του πολυχώρου Athenian Capitol, στη συμβολή των οδών Γ’ Σεπτεμβρίου, Ιουλιανού και Πατησίων, φιλοξενώντας τα δημοφιλή προϊόντα με το γνωστό λογότυπο - αλογάκι της Ferrari.
      Το νέο κατάστημα είναι τοποθετημένο σ’ έναν ιδιαίτερο χώρο για τους λάτρεις της αυτοκίνησης, καθώς στον πολυχώρο Athenian Capitol, φιλοξενείται και το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου με 112 σπάνια εκθέματα της παγκόσμιας αυτοκίνησης, προσομοιωτή F1 και χώρους για την εκπαίδευση στην οδική ασφάλεια.
      Στο κατάστημα, υπάρχει μεγάλη ποικιλία καλοκαιρινών προϊόντων (ρούχα, καπελάκια, γυαλιά ηλίου) με το αλογάκι της Ferrari. Ακόμα, εκτός από είδη ένδυσης, θα υπάρχει και μία μεγάλη γκάμα προϊόντων που απευθύνονται στον άνδρα και το παιδί, όπως τσάντες, είδη γραφείου, gadgets, accessories, leisure & sports προϊόντα, παιχνίδια για τους μικρούς φίλους της Ferrari και προτάσεις δώρων από τις σειρές Fan και lifestyle!

      http://www.protothema.gr/car-and-speed/marketprices/article/132760/anoikse-to-deytero-ferrari-shop-/


      *Μινιατούρες αυτοκινήτων. Αυθεντικά μεταλλικά μοντέλα σε κλίμακες απο 1:12 έως και 1:72. Όλα τα μοντέλα διακρίνονται για την πιστή τους αντιγραφή στα αρχικά μοντέλα των κατασκευαστών, με υψηλή ευκρίνεια στα χαρακτηριστικά τους (κινητήρες και μεταλλικά μέρη). Τα περισσότερα μοντέλα, πλήν των μοντέλων σε μικρές διαστάσεις, έχουν λειτουργικά συστήματα (ρόδες,τιμόνι,πόρτες, πορτ παγκάζ κ.α)

      Διαγραφή
    3. Συμπερασματα :

      Υπαναπτυξη η αδυναμια συσσωρευσης (και επεξεργασιας) εμπειριων
      O επαρχιωτισμος αποτελει μεγα εμποδιο της κοινωνικης προοδου.
      Η χειρωνακτικη εργασια εχει υποβοηθει πολυ με την τεχνολογικη προοδο κια δεν ειναι πλεον ντροπη, εξαλλου δεν ειναι αμιγως χειρωνακτικη.
      Η προοδος δεν συνδεεται -υποχρεωτικα- με την μεγεθυνση του ΑΕΠ
      Η κατα το δυνατον ισορροπη αναπτυξη τοσο στις περιιφερειες οσο και στους τομεις παραγωγης της χωρας ειναι πλεον αδηριτη αναγκη,
      Προσδοκουμενο αποτελεσμα η -κατα το δυνατον- ισορροπια στο εμπορικο ελλειμα και η σχετικη αυταρκεια σε τροφιμα,φαρμακα, καυσιμα και αλλα χρειωδη.
      Παραλληλα με μεταρρυθμισεις, που ακομη δεν εχουν αρχισει, ενα κυλιομενο προγραμμα ριζικου εκσυγχρονισμου του δημοσιου τομεα, και σταδιακης καταπολεμησης της διαφθορας/σπαταλης καθως και της φοροδιαφυγης φοροκλοπης ( θεωρουνται σχεδον ηρωικες πραξεις οπως το 1821-1828, αλλα ας θυμηθουν οτι πιο πολυ εμφυλιος πολεμος ητο και την λυτρωτικη ναυμαχια του Ναυαρινου απο τις μεγαλες δυναμεις)

      Απο οικολογικη αποψη , καλο ειναι η οικολογια να μην χρησιμοποιειται μονον διοτι κατα περιοδους ειναι της μοδος και ενδεχεται να βρουν… ταιρι, αλλα οταν ακουν για αποαναπτυξη κια οικολογικη λιτοτητα, να σκεφτονται διπλα πριν τα απορριψουν, διοτι υπαρχουν εννοιες οπως χωρητικοτητα περιβαλλοντος, τα ορια της αναπτυξης, βιοσφαιρα, …

      ΥΓ Ευχομαι μερικα απο τα αναγραφομενα κοινωνικα προβληματα να επιλυθουν σε σημαντικο βαθμο (νοοτροπια υπαναπτυξης, επαρχιωτισμος, αποφυγη ¨η αποστροφη χειρωνακτικης εργασιας) ωστε βαθμιαια να επελθει ισορροπη αναπτυξη και να επιτευχθει απασχοληση και σχετικη ευημερια εστω και μερικως σε 10 εως 20 ετη.

      Διαγραφή
  5. Μανώλη

    Διάβασα την ανάρτηση σου με ενδιαφέρον όπως πάντα.
    Επίτρεψε μου:

    Δεν υπάρχει θέμα φόβου ή θάρρους σε συσχέτιση με Ναι ή Όχι.Απλούστατα το συμβάν ,η ρήξη έγινε το προηγούμενο week end.Δεν υπάρχει επιστροφή . Η σφαίρα έφυγε.Η βλάβη είναι ανήκεστος Διαφωνώ ότι παίζεται κάτι με το δημοψήφισμα: είναι απλώς υπνωτικό.

    Αν καταλογίζω κάτι στις αναλύσεις μου είναι ότι δεν ήταν όσο έπρεπε μεταμοντέρνες. Δεν συνέλαβα ότι οι Τσιπρας Βαρουφάκης έδρασαν ως μεταμοντέρνοι οικονομικοί δολοφόνοι. Εξάντλησαν όλα τα διαθέσιμα, υπνώτισαν τους πάντες και αφού χρεωκόπησαν έκαναν δημοψήφισμα. Αυτή η σιωπηλή εβδομάδα είναι η πρώτη εβδομάδα μιας περιόδου αφόρητης φτώχειας που έρχεται.Μετά από ένα μνημόνιο με Ματ ήρθε ένα μεσοδιάστημα με συναίνεση που τελικά είναι η μακρόχρονη ηθική συναίνεση στην πιο σκληρή λιτότητα.

    Μου αρέσει η μεταφορά με Ασαντ και Isis: έχουμε το ίδιο ανυπόφορο δίλημμα. Επιλογή φτώχειας.

    Η 1/7/2015 είναι ημερομηνία ιστορική και ξέρεις για τις ιστορικές ημερομηνίές στήνονται δικαστήρια συνήθως. Αλίμονο στους αφελείς που έπαιξαν την Ελλάδα στα ζάρια την έχουν πολύ άσκημα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα, μία μία οι παράγραφοι, λοιπόν,

      1. Η βλάβη είναι ανήκεστος από το 2010- ίσως και από πιο πριν (και όχι απλά σε οικονομικό επίπεδο),
      2. Οι Τσίπρας- Βαρουφάκης, με βάση τα δεδομένα τους και την αντίδραση των Ευρωπαίων [την οποία ξεχνάς], έκαναν αυτά που έκαναν. Αλλιώς όπως έχω πει και σε άλλη ανάλυση μου, ο λαός ας αναθέσει πλήρη εντολή σε κάποιον Στουρνάρα ή ας επιλέξει ρήξη α λα Λαπαβίτσα,
      3. Οι ημερομηνίες είναι πάντα ιστορικές. Όπως στήθηκαν "Γουδιά" για τον ΓΑΠ και τους επόμενους, άλλα τόσα θα στηθούν και τώρα,
      Εξω από παραγράφους: ο φόβος είναι πελώριος- και όχι για το δημοψήφισμα. Ξέρεις κάτι, και χωρίς παρεξήγηση, είναι ωραίες οι αναλύσεις και ο Γκουαταρί, όταν είμαστε μακρόθεν. Όταν πιάσει φωτιές ο κώλος μας, ανακαλύπτουμε την κόλαση. Η κόλαση ήταν εδώ πάντα.

      Διαγραφή
  6. Και κάτι ακόμα. Το "μεταμοντέρνο" [ ο όρος καταχρηστικός] των σύγχρονων αριστερών είναι ότι μέσα σε δύο ημέρες με κλειστές τράπεζες "είναι πλήρως παιγμένοι". Επίσης, η αγωνία τους για τη δόση του ΔΝΤ. Δηλαδή, οι αριστεροί του 19ου αιώνα, θα γελάνε από τους τάφους τους. Και μία δόση αισιοδοξίας: επειδή είναι αυτή η ανθρωπολογική δομή της σύγχρονης Ελλάδας, μην φοβάσαι. Μπορεί παραγωγικές δομές να μην έχεις, οι μισοί να είναι στο εξωτερικό, οι γέροι να αποτελούν το 50% των υπολοίπων, αλλά θα δεις ότι με το κατάλληλο ΝΑΙ, θα ανοίξουν οι στρόφιγγες, και ως συνειδητοί δούλοι, θα είμαστε έτοιμοι για τις επόμενες αναλύσεις μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή