Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Ο σύγχρονος λαδέμπορος θα παίζει σε Splatter


 
 
 Η εμβληματική σκηνή με τον Μαυραγορίτη του  «Θίασου» παραπέμπει στον Λαδέμπορο της Κατοχής

Εβδομήντα χρόνια μετά οι Λαδέμποροι έγιναν κεφαλαιούχοι με νομότυπες καταθέσεις και κεφάλαια εκτός Ελλάδος

Η τραγωδία που περιγράφει ο Θίασος παρέπεμπε σε μια σύγκρουση μιας  εκτός τόπου και χρόνου Αριστεράς και μιας εξαρτημένης Δεξιάς.  

Εβδομήντα χρόνια μετά ,ένα αριστερόφωνο ρεύμα με μοναδική ιδεολογία και αναλυτικά εργαλεία από τον Paulo Coelho  και μια σκληρή ανάλγητη γραφειοκρατία δημιουργούν τη συνθήκη ώστε οι σύγχρονοι Λαδέμποροι να ξαναγίνουν οι πρωταγωνιστές.

Κλειστές τράπεζες, ανταλλακτική οικονομία, de facto θετικές εξαιρέσεις για τους σύγχρονους λαδέμπορους

Αυτά που γίνονται  τώρα ,θα αποτυπωθούν σε ταινία splatter

5 σχόλια:

  1. Να γινω κομψος λαθρεμπορος μικρων γυναικειων χριεωδων (εσωρουχα, καλτσες, αρωματα. καλλυντικα) ή αξεστος λαδεμπορος-τυρεμπορος;
    Ιδου η απορια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. Μήπως να το ψάξουμε με συμβουλο επαγγελαμτικού προσανατολισμού;
    Σε κάθε περίπτωση το επαγγελμα του μαυραγορίτη δεν πεθαίνει ποτέ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ενα μικρο ….δωρακι ... περι του Μεξικου και των σχεσεων του με τις ΗΠΑ απο ενα πεζο αφώτιστο και φιλελληνα

    The Tunnel of love. Love is the drug.

    The Tunnel of love. Love is the drug.

    Ο συνοριακός σταθμός εισόδου στις ΗΠΑ, στην πόλη San Luis της Arizona έχει έξη λωρίδες κυκλοφορίας, ενώ της εξόδου προς το Μεξικό μόλις δυο. Πολλοί θέλουν να πάνε στην γη της επαγγελίας, αλλά λίγοι επιστρέφουν στην… κόλαση.
    Η μικρή συνοριακή μεξικάνικη πόλη San Luis Rio Colorado απλώνεται σε 7 χιλιόμετρα παράλληλα με τα σύνορα Μεξικού-ΗΠΑ.
    Δυτικά των δυο συνοριακών πόλεων απλώνεται η έρημος της Sonora και οι συνοριακοί φράκτες.Από την San Luis της Arizona φθάνεις μετά από 250 χιλιόμετρα περίπου στο San Diego,και από εκεί, μετά 200 χιλιόμετρα στο κέντρο του Los Angeles.
    …………………………………………………………………………………
    Για πολλούς λόγους , η πολιτεία της Sinaloa αποτελεί παραδειγματική περίπτωση μελέτης της διακίνησης ναρκωτικών στο Μεξικό.
    [....]
    Εκείνοι που επέμεναν και ειδικεύτηκαν στην διακίνηση ναρκωτικών , εκείνοι που έγιναν επαγγελματίες , ήταν , τις περισσότερες φορές , οι άνθρωποι από τα γύρω βουνά, όπου ανθούν εκτάσεις παπαρούνας. Δημιούργησαν δυναστείες , μετέφεραν την τεχνογνωσία τους στις επόμενες γενεές και πέτυχαν την ίδρυση της μόνιμης πηγής παραγωγής ηγετών της διακίνησης ναρκωτικών που θα διαχειριστούν την επιχείρηση τους σε εθνικό επίπεδο. Σε μακροπρόθεσμη βάση , εμφανίζονται ως ένα είδος ολιγοπωλίου : Έχουν ηγηθεί των πιο σημαντικών ομάδων διακίνησης ναρκωτικών από την αρχή της απαγόρευσης , η δύναμη των ομάδων δεν έχει ακολουθήσει τους πολιτικούς κύκλους εκλογής τοπικού κυβερνήτη σε κάθε μία από τις 31 πολιτείες του Μεξικού με θητεία έξι ετών, και ποτέ δεν φαίνεται οι ίδιο να έχουν ενδιαφέρον για τη ανάμιξη τους με την πολιτική , όπως ο Pablo Escobar στην Κολομβία .
    [....]
    Ο Pedro δούλευε ως πρωτοπαλίκαρο με τον περιβόητο Guzmán Loera ,που ήταν ίσως ο πρώτος νονός ναρκωτικών στην μεξικανική πολιτεία της Sinaloa στα τέλη της δεκαετίας του 1960. Θεωρείται ότι ανήκει στην πρώτη γενιά των μεγάλων λαθρεμπόρων μαριχουάνας του Μεξικού. Ήταν επίσης ο πρώτος που χρησιμοποίησε αεροπλάνο για να περάσει λαθραία ναρκωτικά στις Ηνωμένες Πολιτείες.
    Η μικρή Dolores, ακόμη όμορφη αλλά τώρα κοκκινομάλλα, ήταν πραγματική μελαχροινή καλλονή στα νιάτα της, είχε ερωτευτεί τον Pedro. Από την σχέση τους το 1992 , λίγο πριν σκοτωθεί ο εραστής της από την ανταλλαγή πυρών με την Ομοσπονδιακή αστυνομία του Μεξικού, είχε γεννηθεί ένα κοριτσάκι, η Maria Suzanna.
    …………………………………………………………………………………………

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. “Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012 11:59
    Η Μεξικανή βασίλισσα της ομορφιάς που σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών μεταξύ εμπόρων ναρκωτικών και στρατού στην πολιτεία Σιναλόα, είχε χρησιμοποιηθεί ως ανθρώπινη ασπίδα.

    Σύμφωνα με τον μεξικανικό Τύπο, η όμορφη μελαχρινή που ήταν γνωστό φωτομοντέλο και βραβεύτηκε στο διαγωνισμό ομορφιάς «Διεθνής Ανατολικός Τουρισμός» στην Κίνα το Μάιο του 2011 και εστέφθη «Γυναίκα της Σιναλόα» το Φεβρουάριο του 2012, ταξίδευε μαζί με τον μνηστήρα της, ο οποίος ήταν μέλος της συμμορίας που –επίσης- σκοτώθηκε κατά την ανταλλαγή πυρών με τους στρατιώτες.
    Το πτώμα της Maria Suzanna …. βρέθηκε μέσα στο αυτοκίνητο το οποίο καταδίωκαν οι αρχές. Δίπλα της οι ερευνητές βρήκαν ένα Καλάσνικοφ ΑΚ-47, σύμφωνα με τον εισαγγελέα.”
    …………………………………………………………………………………………
    ’Η είσοδος του υπόγειου τούνελ βρίσκεται μέσα σ’ ένα εργοστάσιο πάγου του San Luis Rio Colorado, ενώ η έξοδος ήταν καλά κρυμμένη μέσα σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο του San Luis. Το τούνελ είχε κατασκευασθεί σε βάθος 20 μέτρων από την επιφάνεια του εδάφους και είχε ύψος σχεδόν 2 μέτρα. Το είχαν κατασκευάσει ξυλουργοί μεταλλείων με ξύλινους δοκούς 10×15 εκατοστά ενώ ήταν επενδεδυμένο με σανίδες σε όλο το μήκος του.
    Ο ταμίας κρατούσε την βαλίτσα με το αντίτιμο της τελευταίας παράδοσης σε μετρητά, ένα εκατομμύριο USD περίπου. Η δουλειά με έναν νέο dealer, είχε τελειώσει , οι μεταφορείς είχαν φύγει, το αφεντικό είχε ειδοποιηθεί και ήταν έτοιμοι να μπουν στο αυτοκίνητο για τον δρόμο της επιστροφής. Η Dolores τα΄χε σκεφτεί όλα. Το’ χε πάρει απόφαση. Μετά τον τραγικό θάνατο της μοναχοκόρης της, τίποτα δεν την κρατούσε πια στο Καρτέλ ως βοηθό του ταμία, ούτε στο Μεξικό. Θα τον σκότωνε τον πούστη , θα ‘παιρνε τα λεφτά και θα διέφευγε μέσα από το tunnel στην Arizona και από εκεί …θα ‘βλεπε. Θα έγλειφε τις πληγές της μέχρι να πεθάνει. Μονάχη ή με έναν καινούργιο σύντροφο, λίγο πριν το φθινόπωρο της ζωής της.
    Ένα αυτοκίνητο γεμάτο βενζίνη με πινακίδες California ήταν σταθμευμένο και την περίμενε , σε γειτονικό πάρκινγκ του San Luis μόλις μερικές δεκάδες βήματα από την έξοδο του τούνελ προς την Arizona . Tα κλειδιά του αυτοκινήτου ήταν στην τσάντα της μαζί με ένα πιστόλι.
    ”Μια τεκίλα amigo”, είπε στον ταμία, προτείνοντας του ένα ασημένιο μπουκάλι τσέπης, ενώ αυτή έπινε ήδη από ένα δεύτερο μπουκάλι. Ο αλκοολικός ταμίας διψασμένος για πιοτό όπως ήταν, πήρε την φιάλη ξεβίδωσε το πώμα της και ρούφηξε γρήγορα 5- 6 γουλιές, πριν λυγίσουν τα πόδια του και σωριαστεί αναίσθητος, δίπλα στην είσοδο του τούνελ στο άδειο εργοστάσιο πάγου.
    « Στα πρώτα στάδια της απώλειας συνείδησης, η αναπνοή είναι συχνά επαρκής ή ακόμα και γρήγορη, Αν και η κατάσταση του θύματος προχωρεί προς βαθύ κώμα, μερικές φορές συνοδεύεται από πνευμονικό οίδημα, και, τέλος, καρδιακή ανακοπή. Το χρώμα του δέρματος γίνεται μπλε από τα συμπλοκα κυάνιου αιμογλοβινης. Η θανατηφόρα δόση για τον άνθρωπο είναι χαμηλό γύρω στα 1.5 mg CN- / kg σωματικού βάρους…”
    Είχε καταφέρει να πιει διάλυμα κιανυουχας τεκίλας 80 ml , περιεκτικότητας 5% σε κυάνιο, τριπλάσια ποσότητα για τα …κιλά του, άρα σε μερικά λεπτά θα περνούσε δια παντός στην αιωνιότητα ως ταμίας και ως άνθρωπος……”

    για συνεχεια βλ. σχολιο 2 στο συνδεσμο

    http://www.poiein.gr/archives/30120/index.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή