Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

«Επιτυχίες» Fast Track στο πνεύμα του Αντιπροέδρου


Η Δευτέρα 29 Ιουνίου είναι η γενέθλια ημέρα ενός νέου κύκλου

Ο αριστερόφωνος κομφορισμός έκων άκων συνέργησε στο κλείσιμο των τραπεζών. Το οικονομικό αποτέλεσμα αντιστοιχεί με την οικονομική συρρίκνωση του 10-14 σωρευτικά.

Το ενδιαφέρον είναι ότι η οικονομική κατάρρευση που προκαλείται συνοδεύεται με την πιο παρηγορητική συμπονετική πολιτική ρητορεία. Ο κομφορμισμός ως  αντιπολιτικό ρεύμα επικαλείται τυπικά «εξωπολιτικές» αξίες : την πρόθεση και το ήθος. Αν σκεφτούμε , προς το παρόν , με τους «χυδαίους» όρους περί συστήματος , σοκ κλπ τότε ουδείς μπορούσε να διανοηθεί μεγαλύτερη «συστημική» επιτυχία: οικονομική κατάρρευση με την μέγιστη ηθική νομιμοποίηση. Ο πολιτικός Ρα Τα Πλαν το «τερμάτισε».

Σιγά σιγά κατασκευάζεται ένα νέο πολιτικό αφήγημα, προερχόμενο με copy paste  από το παραπεταμένο Users Manual της δύσμοιρης Δημάρ: Aς αξιοποιήσουμε τα περιθώρια εντός της σύμβασης. Αιχμή του δόρατος της αφήγησης είναι ο πόλεμος κατά της «ολιγαρχίας».

Όμως ο αριστερόφωνος κομφορμισμός εδώ ψεύδεται κανονικά

Σε συνθήκες κατάρρευσης αναζητούνται μερικές ορατές fast track επιτυχίες. Αυτές είναι αδύνατο να προέλθουν από τα «χαμηλά» και «περιφερειακά» της οικονομίας. Για να μπορεί ο εκάστοτε Ευκλείδης να ανακοινώσει και κανένα  «καλό νέο» θα πρέπει στηριχτεί σε αυτούς που , εντός των συγκεκριμένων ειδικών συνθηκών, μπορούν να κινηθούν. Σε ρηχές οικονομίες οι μόνοι που έχουν ρευστότητα ξέρουν τα «μονοπάτια» και μπορούν να προσφέρουν γρήγορα «καλά νέα» είναι τα μέλη του Καρτέλ. Με κατάλληλες ρητορικές κατασκευές το fast food θα παρουσιαστεί ως «γκουρμεδιά».

Αφού προσέφερε πολιτική και ηθική νομιμοποίηση στο απόλυτο σοκ  ο αριστερόφωνος κομφορμισμός ετοιμάζεται , εκ των πραγμάτων, να δημιουργήσει τα ισχυρότερα καρτέλ στο όνομα του πολέμου κατά της «ολιγαρχίας» , όπως ακριβώς έκανε στο όνομα του «αντιμνημόνιου».

Τα πράγματα είναι ελαφρώς χειρότερα καθώς η πολιτική ηθική έχει εξαερωθεί. Σε αυθεντική γλώσσα και επιχειρηματολογία «Αντιπροέδρου Εδεσσαϊκού»   εξ΄ ονόματος της αριστεράς ( LOL) ένας αριθμός τηλεαστέρων καταψηφίζει συμφωνίες αλλά στηρίζει την κυβέρνηση απευθυνόμενος σε πρωτόζωα ή αμοιβάδες. Ευτυχώς που η ΧΑ παραμένει ακόμη απονομοποιημένη.

10 σχόλια:

  1. Θα γινω 5 min Κνιτης

    Αντικειμενικα η «ΑΠ» επαιξε τον ρολο της αντιδρασης, διοτι οι 32+6+1 ηξεραν οτι
    -ΝΔ+ΠΑΣΟΚ+ΠΟΤΑΜΙ θα ψηφιζαν το νομοσχεδιο
    -με κατω απο 120 ψηφους στην Βουλη θα ετιθετο προβλημα δεδηλωμενης και επομενως υπαρξης της Κυβερνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
    -θα ξηλωνοταν το σκωροφαγωμενο πουλοβερ του «λαϊκιστικου» μετωπου πασοκων, δηκκιτων, αριστερων καθε λογης,οικολογων,… που λεγεται ΣΥΡΙΖΑ
    – στην προσπαθεια η ηγετικη ομαδα των Προεδρικων (Τσιπρικων) να επανακτησει σχετικη πλειοψηφια , θα γινονταν εκλογες το φθινοπωρο με λιστα, με την ΑΠ, ή μεγαλο μερος αυτης μαλλον σε νεο κομμα.

    Και αν ο Τσιπρας δεν τα καταφερει υπαρχει και ο Παπαδημουλης (Βαρβακειο, εισαχθεις 10ος στους ΠΜ ΕΜΠ, κομματικο στελεχος ΚΚΕεσ. απο το 1976,…)

    Ενας μαθηματικος απο την Ελευσινα, μια κρητικια της ΑΣΣΟΕ (που γνωριζει περισσοτερο τον Μπρχτ απο λογιστικη κια οικονομικα) και ο συνταξιουχος της Ολυμπιακης δεν ειναι και οτι καλυτερο για την αριστερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΦ
      Μπορείς να μείνεις λιγο παραπάνω κνίτης και να δεις πως τελικά "σε τελευταία ανάλυση" υπάρχει ένα καραμπινάτο μνημόνιο με ψήφους και λαική παραίνεση από τα αριστερά.
      Τέτοιο αποτέλεσμα το "συστημα" ουτε στα καλύτερα όνειρα του

      Διαγραφή
    2. Η υπαρξη των μνημονιων ειναι εντελως αναγκαια. Για το συστημα τοσο το καλυτερο εαν εχει κατανοηθει/υποστηριζεται απο αριστερα. Αρισστερα εν ειναι πανω απο 15% του εκλογικου σωματος. Οι υπολοιποι ειναι πασοκοι μετοικοι ή οχι, ΟΦΑ, να διορισουμε τα παιδια μας στον Δημοσιο Τομεα.

      ΥΓ Μολις τωρα τελειωσα, για σημερα, τις χειρωνακτικες εργασιες, ξεβιδωματος, μεταφορας και βιδωματος ραφιων, βιβλιοθηκων,...στην μακρας διαρκειας μετακομιση απο 4ο σε 2ο , μετα βαψιματος του 2ου οροφου,...

      Διαγραφή
    3. Και το πιο αστειο ειναι οτι ο ΑΦ αυτο το μικροκαπιταλιστικο γουρουνι, με λιγοτερο απο 50.000 οικονομιες σε ελληνικες τραπεζες, θυριδα,..., οικονομιες μιας ζωης που εγιναν οι μισες μετα 6 ετη αναδουλειας, υποστηριζει το μνημονιο, ενω η ΕΜΑ με 5-10 ακινητα και 0,5 εως 1,5 εκατομ. πολλα σε τραπεζες εξωτερικου θελουν δραχμη....

      Διαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στοιχειωδης αντικειμενικοττα στα νουμερα, Το 2010-14 υφεση 25% κ προσαρμογη 30% (υπολογισμος της Ευρομπανκ).
    Κατα τα αλλα η μονη προταση ειναι καταρτιση σχεδιου εξοδου απο την ΕΖ σε συνεργασια με δανειστες. Αλλιως θα το συναντησουμε
    παλι ως αρμαγεδωνα-πανικου το επομενο διαστημα.

    Δν νομιζω να εχει κανεις την ψευδαισθηση οτι τ Μ3 προκειτε να επιτυχει τους στοχους του .Ειναι φτιαγμενο για να υπηρετησει το στρατηγικο σχεδιο της ελιτ που εκφραζει ο Σοιμπλε. Η μεγαλη φακα ειναι μπροστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Nik
    Για τις επιπτώσεις ασ δούμε και αυτό :http://bankingnews.gr/%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%B6%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BD%CE%AD%CE%B1/item/206305-%CF%83%CF%84%CE%B1-170-%CE%B4%CE%B9%CF%83-%CE%B7-%CE%B6%CE%B7%CE%BC%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-6-%CE%BC%CE%AE%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B3%CF%8E%CE%B4%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%84%CF%85%CF%87%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%AC%CF%82-%CE%B7-%CF%80%CF%81%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%AE%CF%82-%CE%B6%CE%B7%CE%BC%CE%AF%CE%B1-87-%CE%B4%CE%B9%CF%83-%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%BF-83-%CE%B4%CE%B9%CF%83.html
    Ταυτόχρονα μας βάζει και το 16 σε ύφεση, ας μην είμαστε λοιπόν αισιόδοξοι
    Όσο για το μέλλον όντως βλέπω ένα νέο ευφημισμό του Τσίπρα κατά ολιγαρχίας με στρατηγικούς εταίρους όλους τους καρτέλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Nα μασττε σοβαροι. Δν διαβαζουμε banking news.Ειναι ΕΣΠΡΕΣΟΟ των οικονομικων οπως κ το capital, εκτος απο τον Αγγελη κ περιστασιακους αρθρογραφους. Πιο εγκυρο ελληνικο το Euro2day.

      Δν ειναι τα νουμερα λαθος...λαθος ειναι η τεχνικη -εννοιολογικη συσχετιση τους .πΧ Η αποσυρση καταθεσεων & και η παροχη τους μεσω ΕΛΑ δν ειναι μακροοικονομικο μεγεθος για αμεση αντοιστοιχηση του ποσου τους ως % του ΑΕΠ.

      ΣΕ καθε περιπωση οι εξελιξεις θα καθοριστουν πλεον απο τους πολυ ισχυροτερους παικτες και θα αφορουν το μελλον της ΕΖ.
      Με ΓΡΕΧΙΤ η χωρις, με αλλαγες προς την κατευθυνση της ομοσπονδιοποιησης η μετατροπης της σε 2 μερη οπως ηταν εξαρχης η αντιληψη του Σοιμπλε κ των ελιτ που εκφραζει. Και σε ολα αυτα καθοριστικος παραγοντας ειναι η σταση των ΗΠΑ(απετρεψαν το γρεχιτ σε συνεργασια με Γαλλους/Ιταλους) στη τελευταια συνοδο.

      Επειδη το Μνημονιο 3 ειναι αδυνατο να πετυχει τους στοχους του ακομα και σε σταθερες συνθηκες, ποσο μαλλον σε ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ συνθηκες πολιτικης αβεβαιοτητας κ κοινωνικης αποριψης αλλα και οικονομικης αβεβαιοτητας λογω καταρευσης εμπιστοσυνης και της σταθερης πιθανοτητας ενος μελλοντικου γρεξιτ που φροντιζει να συντηρει και να υποδαυλιζει ο Σοιμπλε.

      Η Στατικη αναγνωση οδηγει με συντριπτικη πιθανοτητα σε εξοδο το πολυ σε ενα χρονο. Η δυναμικη εμπεριεχει την διαμορφωση εναλλακτικων απο τους ισχυρους παικτες

      Διαγραφή
    2. Τοτε ας ελπίσουμε σε καμιά δυναμική αναγνωση , μπας και γίνει το θαύμα

      Διαγραφή
  5. http://pergadi.blogspot.co.il/2015/07/blog-post_48.html

    Στο λινκ αναφέρεται η συμωνία Ελακτωρ (Μπομπολας) με το Συριζαικό συμπονετικό κατεστημένο

    Μαλιστα αφορά διαχείριση σκουπιδιών

    Εχουμε να δουμε αριστερόφωνο καρτελ που θα πάει σύννεφο

    ΑπάντησηΔιαγραφή