Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019

Ό Dr.Davies στην Εγνατίας , στην Κυρίλλου Μεθοδίου


 
 
Φίλος που έμεινε στα Σκόπια για επαγγελματικούς λόγους , μου έδωσε μια άχρηστη πληροφορία : στο κέντρο της πόλης κοντά στους ιστορικούς οδούς «Μητέρας Τερέζας », «Κυρίλλου και Μεθοδίου» , κλπ εμφανίστηκαν τα τελευταία χρόνια πολλά Κέντρα Yoga. Όπως μου εξήγησε το Yoga είναι μια μεγάλη μόδα στα Σκόπια που τον τελευταίο χρόνο ενισχύθηκε.  Θα μπορούσε να πεις κανείς πως ,με κάποιο ακατανόητο τρόπο το Yoga ,συνδέεται με την εξέλιξη της συμφωνίας  των Πρεσπών.

Ο φίλος μου δεν ήξερε μια ιστορία από το πρόσφατο παρελθόν, που έγινε στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Λιβανο-Ισραηλινός πόλεμος του 1983 είχε μεγάλη διάρκεια και σύνθετη πλοκή : το Ισραήλ εισβάλει στον Λίβανο και έμμεσα βοηθά το Χριστιανικό κόμμα «Φάλαγγα»  να εκτοπίσει το μεγάλο προσφυγικό θύλακα των Παλαιστινίων στα περίχωρα της Βηρυτού.

Η εκτόπιση παίρνει τη μορφή σφαγής με κέντρο τον προσφυγικό καταυλισμό Shabra και Shatila  με θύματα χιλιάδες άμαχους. Μεγάλο μέρος των Παλαιστινίων καταφεύγει στην Τυνησία ,με την βοήθεια Ελληνικών Πλόίων και  ο Αραφάτ  περνάει από την Ελλάδα.

Το Ισραήλ καταγάγει μια τακτική νίκη αλλά χάνει τελικά στρατηγικά καθώς έκτοτε αντί των Παλαιστινίων έχει να αντιμετωπίσει την Σηιτική Χεζμπολάχ. Υπογράφεται μια συνθήκη ειρήνης η οποία αργότερα ανακλήθηκε de facto από τις δύο πλευρές.

Ο πόλεμος θα είχε μείνει στην ιστορία ως ένα από τα πολλά επεισόδια της μακρόχρονης κρίσης της Μ.Ανατολής,  μέχρι το 2004 οπότε αποκαλύφθηκε μια άλλη διάσταση.

Ο  Dr.J.Davies ασχολείται με τη διαχείριση συγκρούσεων.

Στον επίσημο ιστότοπο της εταιρείας του πολλές αναφορές για τις υπηρεσίες του για την επίλυση διαφόρων συγκρούσεων. Το 2004 δημοσιεύει στο έγκυρο “Journal of Conflict Resolutions” μια μελέτη με την οποία  αποδεικνύει ότι  μέσω μιας πρωτοποριακής μεθόδου ,που εφάρμοσε τοπικά σε περιοχές του Λιβάνου ,επέτυχε μια σημαντική μείωση των εμφύλιων συγκρούσεων  σε σχέση με άλλες περιοχές.

Η μέθοδος ήταν ένα εκτεταμένο πρόγραμμα διαλογισμών Yoga που έγινε προγραμματισμένα και ταυτόχρονα στον Λίβανο και το Ισραήλ. Χρησιμοποιήθηκαν περίπου 200 θεραπευτές και στις δύο χώρες, και καταγράφηκαν  ακριβή δεδομένα : τα φαινόμενα βίας και συγκρούσεων όπως αυτά αναφέρθηκαν από Αστυνομία και Στρατό , συσχετίστηκαν με τις κωμοπόλεις όπου υπήρχαν δραστηριότητες Yoga και ο Davies ισχυρίζεται πως επέτυχε μείωση των συγκρούσεων κατά 40 %!

Στο τεύχος Ιουνίου Ιουλίου του 2005 του περιοδικού “Yoga International Magazine” , ο Davies δίνει μια εκτεταμένη συνέντευξη όπου ισχυρίζεται πως επέτυχε μια πραγματική νίκη κατά του τρόμου του πολέμου . Δίνει λεπτομέρειες για το πρόγραμμα , τη χρηματοδότηση του, τα πρώτα αποτελέσματα και την εξέλιξη του. Ταυτόχρονα προσπαθεί να δώσει μια τεχνική εξήγηση για το επίτευγμα ,αναφερόμενος σε ενεργειακά επίπεδα που δεν ανιχνεύονται.

Καθώς η συμφωνία των Πρεσπών αφορά μεγάλους παίκτες , δεν θα ήταν άστοχο να ρωτήσουμε : μήπως είδε κανένας τον Dr.Davies στην Εγνατίας ή στην Κυρίλλου Μεθοδίου;

 

1 σχόλιο:

  1. Πολυ μετά- new age βλέπω τις απόψεις για το yoga και την μείωση της επιθετικοτητας. Υπαρχουν πολλες αλλες λυσεις που μπορει να εφαρμοσθουν συνδυασμστικα.

    1. Η κατα καιρους -επιστροφη στη φυση, (πεζοπορία, αναρρίχηση, συλλογή καρπών, ψαρεμα,...), τα διαφορα hobbies (κατασκευες επιπλων, βαψιμο σπιτιου ή γραφειου, επισκευες, συντηρηση, μαγειρικη,...)

    2. Η ερωτικη πραξη, λιγο οινοπνευμα ή καναβις.



    ΥΓ Επιμένω : «Μόνον ένα μεγάλο όργιο στην πλατειά συντάγματος με μπάτσους και αγανακτισμένους, μετά απο μια γενναία πίπα της ειρήνης, μπαφους και άλλες ευφορικες-ηρεμιστικές ουσίες, όπως είχα γράψει παλαιοτέρα * είναι δυνατόν να βελτιώσει κατά τι την κατάσταση.»
    * ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ;
    ΧΑΜΟΣΣΣΣ!
    Και αφού η συζήτηση περιστρέφεται περί το Σύνταγμα, μου ήλε πριν ένα μηνά η ιδέα να βρω αρκετά χρήματα ώστε να διοχετεύσω ηρεμιστικό και διεγερτικό στα διυλιστήρια της ΕΥΔΑΠ και στις φιάλες με εμφιαλωμένα νερό του κέντρου ώστε οι ημι-διαταραγμένοι (η όχι) «αγανακτισμένοι», μπαχαλοι και ημι-μπαχαλοι και οι δυνάμεις των ΜΑΤ, μονάδων Δ, Ζ, μυστικοί, χρυσαυγές, …, να ηρεμήσουν και να επιδοθούν σε ένα πελώριο… λυτρωτικό σεξουαλικό όργιο στην πλατειά, με συμμέτοχη και των υψηλών επισκεπτών και επισκεπτριών των γύρω ξενοδοχειων….ενω οι κύριοι χορηγοί της γιορτής (Έλληνες και αλβανοί χονδρέμποροι ) θα προσφέρουν μεγάλες ποσότητες απο κανναβιν όποτε αντί καπνών δακρυγόνων και κροτίδων κρότου/λάμψης θα διαχέονται οσμές καπνού μαριχουάνας με την πίπα της ειρήνης να περνά απο στόμα σε στόμα στον Εθνικό κήπο , το Ζάππειο και σε κάθε άλλο γειτονικό πάρκο όπου αστυνομικοί και μπαχαλοι θα ανακαλύπτουν ότι είναι απο το ίδιο η το διπλανό χωριό,…. , αντί θραύσης κεφάλων με ρόπαλα, οι άνδρες με τα σάρκινα ρόπαλα τους θα πυρπολούνται απο τον ερωτικον οιστρον (και όπως λέει ο ποιητής «…φλεγόμενοι, όλοι στητοί ως Hρακλείς ροπαλοφόροι…»)…και πριν τελειώσει η πρώτη μέρα της γιορτής οι γιάπηδες και μετα-γιάπηδες του κέντρου θα πετάξουν τα σακάκια τους και τις γραβάτες τους και να ενωθούν με το πλήθος σε μια γιορτή που θα κρατήσει μια εβδομάδα….
    Αφιερωμένο στην αριστερά με χιούμορ και αυτοσαρκασμό, γιατί η μανιοκατάθλιψη και η τυφλή επιθετικότητα στους δρόμους και στα blogs δεν μας πηγαίνει, είναι banalite!!!
    Αφώτιστος Φιλέλλην
    ΥΓ Διαβάζω το μετα-χιππικο «αστυνομικό» «Εμφυτο Ελάττωμα (Inherent Vice)του μεγάλου Thomas Pynchon και μάλλον έχω επηρεαστεί κι απο αυτό.
    18 Ιουλίου 2011 – 11:43 μ.μ.


    ΥΓ Τελικά ο Βίλχελμ Ράιχ, που δεν συμμεριζόταν τη Φροϋδική άποψη πως τα σεξουαλικά ένστικτα είναι απαραίτητο να καταπιέζονται προσαρμοζόμενα στο πλαίσιο που θέτει ο πολιτισμός, είχε απόλυτο δίκιο. Πίστευε, πως οι πρωτογενείς (υγιείς) σεξουαλικές ορμές είναι συμβατές με την ειρηνική συνύπαρξη των ανθρώπων και κύρια προϋπόθεση για ουσιαστική κοινωνική πρόοδο. Έτσι οι αγγλομαθείς και οι ολίγοι γερμανομαθείς Έλληνες νέοι, κάθε καλοκαίρι, ήδη από το 1965, μόλις 20 έτη από τον πόλεμο και την γερμανική κατοχή, άρχισαν να εκτονώνουν τις καταπιεσμένες σεξουαλικές ορμές τους με χιλιάδες Γερμανίδες, πολλές απ’ αυτές συγγενείς Γερμανών εγκληματιών πολέμου, συμβάλλοντας – κατά πολύ- στην λήθη και στην ειρηνική συνύπαρξη μεταξύ των δυο λαών….

    ΑπάντησηΔιαγραφή